ФИТОФАРМ е приватна фармацевтска компанија основана од Ленс Аџиска, магистер по фармацевтска технологија. Основана е во 1989 година како прва приватна галеничка лабораторија во Македонија. Оттогаш, FITOFARM континуирано расте и се развива, станувајќи модерна компанија која стабилно се позиционира на домашниот пазар и постепено ги освојува странските пазари со пласирање на своите конкурентни производи првенствено во земјите низ Македонија. FITOFARM веќе 18 години е на пазарот во Косово, додека во Албанија и Бугарија скоро 10 години, потоа во Црна Гора - 6 години, како и во Турција, Ерменија и Азербејџан - веќе 3 години. ФИТОФАРМ има и канцеларии во регионот - во Бугарија, со седиште во Софија, како и во Италија.

После 30 години интензивен развој, FITOFARM започнува инвестициски циклус за влез во нова, стратешки важна област - производство на фармацевтски дозирани форми во контекст на нестерилно производство на лекови, како одговор на тековните потреби на пазарот и потенцијален фокус на извозното ориентирано производство.

0

Години Искуство

0

Измислени Медикаменти

0

Добиени Награди

0k

Среќни Клиенти

0

Среќни Клиенти

ФИТОФАРМ е фармацевтска и козметичка компанија со воспоставена репутација, која во рамките на деловното работење како клучен столб има индустриското производство и продажба на лекови, додатоци на храна, медицински помагала, хербални, козметички и галенички производи.

Контактирајте не

Следете не на Инстаграм

Следете не на Facebook

mk_MKMacedonian