Ги прикажува сите 6 резултати

 • Delousil Collagen, 500 ml

  Додаток во исхраната со хидролизиран Колаген тип I, Хијалуронска киселина, Биотин, Бакар, Витамин Б комплекс, Витамин Ц и Цинк

  • Цинкот допринесува за одржување на нормални коски, коса, нокти и кожа, заштита на клетките од оксидативен стрес и нормален метаболизам на јагленихидрати.
  • Витамин Ц допринесува во нормално формирање на колаген за нормална функција на рскавица, коски и крвни садови, во одржување на нормална функција на имуниот систем за време на интензивна физичка активност.
  • Витамин Б1, Б2 и Б6 допринесуваат за нормална функција на нервниот систем.
  • Бакарот допринесува во оддржување на сврзните ткива.

  Композиција: Содржина во 20ml % RDA *
  Колаген тип I (од риба) 8.000 mg **
  Хијалуронска киселина 50 mg **
  Витамин B1 1,10 mg 100%
  Витамин B2 1,40 mg 100%
  Витамин B5 6,00 mg 100%
  Витамин B6 1,40 mg 100%
  Витамин Ц 100 mg 125%
  Цинк 10 mg 100%
  Бакар 1 mg 100%
  Biotin 50 mcg 100%
  Силициум диоксид, колоиден 1 mg **

  %RDA - % од препорачана дневна доза ** RDA.: не е дефиниран

  Препорачана дневна доза: 20 ml дневно користејќи дозатор, препорачливо пред спиење. Се конзумира како што е или се раствара во пола чаша вода или сок. Да се промати пред употреба.

  Предупредувања: Да не се надминува препорачаната дневна доза. Додатокот на исхраната не треба да биде замена за балансирана исхрана. Производот не е наменет за превенција, третман или лекување на болест. Трудници, доилки, оние кои пијат лекови или имаат здравствени проблеми да консултираат лекар. Не се препорачува кај луѓе кои имаат бубрежна инсуфициенција и цироза на црн дроб. Да се чува на суво место на температура до 250С. Да не се употребува во случај на алергија на колаген ( колаген од риба). ДА СЕ ЧУВА НАДВОР ОД ДОФАТ НА ДЕЦА!

  Пакување: 500 ml раствор

  Прочитај повеќе

 • Рибино масло од црн дроб на бакалар
  додаток на исхраната

  Состав: рибино масло од црн дроб на бакалар
  Останати состојки: арома

  Нутритивни вредности 1 ml 120 ml
  Витамин A 276.27 µg 33 152,4 µg
  Витамин D3 2.3 µg 276 µg
  Енергетска вредност 8.29 kcal/34.08 kJ 994,8 kcal/4089,6 kJ

  Дејство: Рибиното масло од црн дроб на бакалар е богат извор на витамини А и Д, како и на полинезаситени масни киселини. Витаминот А е структурна компонента на очниот пигмент родопсин и допринесува за одржување на нормален вид. Витаминот А придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем и за нормален метаболизам на железото. Витаминот А придонесува и во одржување на нормалната состојба на кожата и мукозните мембрани, кои претставуват механичка бариера при одбраната на организмот. Витаминот Д допринесува за нормално искористување на калциумот и фосфорот во организмот. Преку оваа функција, витаминот Д допринесува за одржување на нормална функција на мускулите, за правилна минерализација на коските и забите и за одржување на нормална концентрација на калциум во крвта. Витаминот Д е потребен за нормален раст и развој на коските кај децата. Најчести деформации при недостаток на витаминот Д се рахитис кај децата и остеомалација кај возрасните. И во двата случаи доаѓа до губење на минералите од коските, што резултира со скелетни деформитети.

  Употреба:
  Рибиното масло од црн дроб на бакалар се препорачува како додаток на исхраната за деца во фаза на растење и кај возрасни во случај на недостаток на витамините А и Д во исхраната, особено во пролет и зима.

  Начин на употреба:

  Деца (години) (ml) *Витамин А (%) *Витамин D3 (%)
  1 – 3 години 1 69 % 23 %
  4 – 6 години 1,5 83 % 35 %
  7 – 10 години 2 79 % 46 %
  11 – 14 години 2,5 86 % 58 %
  Возрасни 4 138 % 184 %

  * % од препорачано дневно внесување

  Предупредување: Да не се надминува препорачаната дневна доза. Бремени жени и доилки пред употреба да се консултираат со лекар. Додатокот на исхрана не треба да се користи како замена за разновидна храна. Производот не е наменет за лекување и/или дијагностицирање на болести Рибиното масло од црн дроб на бакалар е контраиндицирано кај хипервитаминоза А и Д, хиперкалцемија и кај преосетливост на некоја од состојките. Не се препорачува истовремена употреба со други препарати кои содржат витамин А и Д или калциум поради потенцијална опасност од адитивно дејство.

  Пакување: Стаклено шише со масло од 120 ml и шприц спакувани во каротнска кутија, стаклено шише со масло од 500 ml и 1000 ml.

  Прочитај повеќе

 • Рибино масло од црн дроб на бакалар (Банана вкус)
  додаток на исхраната

  Состав: рибино масло од црн дроб на бакалар
  Останати состојки: Банана арома

  Нутритивни вредности 1 ml 120 ml
  Витамин A 276.27 µg 33 152,4 µg
  Витамин D3 2.3 µg 276 µg
  Енергетска вредност 8.29 kcal/34.08 kJ 994,8 kcal/4089,6 kJ

  Дејство: Рибиното масло од црн дроб на бакалар е богат извор на витамини А и Д, како и на полинезаситени масни киселини. Витаминот А е структурна компонента на очниот пигмент родопсин и допринесува за одржување на нормален вид. Витаминот А придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем и за нормален метаболизам на железото. Витаминот А придонесува и во одржување на нормалната состојба на кожата и мукозните мембрани, кои претставуват механичка бариера при одбраната на организмот. Витаминот Д допринесува за нормално искористување на калциумот и фосфорот во организмот. Преку оваа функција, витаминот Д допринесува за одржување на нормална функција на мускулите, за правилна минерализација на коските и забите и за одржување на нормална концентрација на калциум во крвта. Витаминот Д е потребен за нормален раст и развој на коските кај децата. Најчести деформации при недостаток на витаминот Д се рахитис кај децата и остеомалација кај возрасните. И во двата случаи доаѓа до губење на минералите од коските, што резултира со скелетни деформитети.

  Употреба:
  Рибиното масло од црн дроб на бакалар се препорачува како додаток на исхраната за деца во фаза на растење и кај возрасни во случај на недостаток на витамините А и Д во исхраната, особено во пролет и зима.

  Начин на употреба:

  Деца (години) (ml) *Витамин А (%) *Витамин D3 (%)
  1 – 3 години 1 69 % 23 %
  4 – 6 години 1,5 83 % 35 %
  7 – 10 години 2 79 % 46 %
  11 – 14 години 2,5 86 % 58 %
  Возрасни 4 138 % 184 %

  * % од препорачано дневно внесување

  Предупредување: Да не се надминува препорачаната дневна доза. Бремени жени и доилки пред употреба да се консултираат со лекар. Додатокот на исхрана не треба да се користи како замена за разновидна храна. Производот не е наменет за лекување и/или дијагностицирање на болести Рибиното масло од црн дроб на бакалар е контраиндицирано кај хипервитаминоза А и Д, хиперкалцемија и кај преосетливост на некоја од состојките. Не се препорачува истовремена употреба со други препарати кои содржат витамин А и Д или калциум поради потенцијална опасност од адитивно дејство.

  Пакување: Стаклено шише со масло од 120 ml и шприц спакувани во каротнска кутија, стаклено шише со масло од 500 ml и 1000 ml.

  Прочитај повеќе

 • Рибино масло од црн дроб на бакалар (Арома на овошје)
  додаток на исхраната

  Состав: рибино масло од црн дроб на бакалар
  Останати состојки: Арома на овошје

  Нутритивни вредности 1 ml 120 ml
  Витамин A 276.27 µg 33 152,4 µg
  Витамин D3 2.3 µg 276 µg
  Енергетска вредност 8.29 kcal/34.08 kJ 994,8 kcal/4089,6 kJ

  Дејство: Рибиното масло од црн дроб на бакалар е богат извор на витамини А и Д, како и на полинезаситени масни киселини. Витаминот А е структурна компонента на очниот пигмент родопсин и допринесува за одржување на нормален вид. Витаминот А придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем и за нормален метаболизам на железото. Витаминот А придонесува и во одржување на нормалната состојба на кожата и мукозните мембрани, кои претставуват механичка бариера при одбраната на организмот. Витаминот Д допринесува за нормално искористување на калциумот и фосфорот во организмот. Преку оваа функција, витаминот Д допринесува за одржување на нормална функција на мускулите, за правилна минерализација на коските и забите и за одржување на нормална концентрација на калциум во крвта. Витаминот Д е потребен за нормален раст и развој на коските кај децата. Најчести деформации при недостаток на витаминот Д се рахитис кај децата и остеомалација кај возрасните. И во двата случаи доаѓа до губење на минералите од коските, што резултира со скелетни деформитети.

  Употреба:
  Рибиното масло од црн дроб на бакалар се препорачува како додаток на исхраната за деца во фаза на растење и кај возрасни во случај на недостаток на витамините А и Д во исхраната, особено во пролет и зима.

  Начин на употреба:

  Деца (години) (ml) *Витамин А (%) *Витамин D3 (%)
  1 – 3 години 1 69 % 23 %
  4 – 6 години 1,5 83 % 35 %
  7 – 10 години 2 79 % 46 %
  11 – 14 години 2,5 86 % 58 %
  Возрасни 4 138 % 184 %

  * % од препорачано дневно внесување

  Предупредување: Да не се надминува препорачаната дневна доза. Бремени жени и доилки пред употреба да се консултираат со лекар. Додатокот на исхрана не треба да се користи како замена за разновидна храна. Производот не е наменет за лекување и/или дијагностицирање на болести Рибиното масло од црн дроб на бакалар е контраиндицирано кај хипервитаминоза А и Д, хиперкалцемија и кај преосетливост на некоја од состојките. Не се препорачува истовремена употреба со други препарати кои содржат витамин А и Д или калциум поради потенцијална опасност од адитивно дејство.

  Пакување: Стаклено шише со масло од 120 ml и шприц спакувани во каротнска кутија, стаклено шише со масло од 500 ml и 1000 ml.

  Прочитај повеќе

 • Рибино масло од црн дроб на бакалар (Лимон арома)
  додаток на исхраната

  Состав: рибино масло од црн дроб на бакалар
  Останати состојки: арома Лимон

  Нутритивни вредности 1 ml 120 ml
  Витамин A 276.27 µg 33 152,4 µg
  Витамин D3 2.3 µg 276 µg
  Енергетска вредност 8.29 kcal/34.08 kJ 994,8 kcal/4089,6 kJ

  Дејство: Рибиното масло од црн дроб на бакалар е богат извор на витамини А и Д, како и на полинезаситени масни киселини. Витаминот А е структурна компонента на очниот пигмент родопсин и допринесува за одржување на нормален вид. Витаминот А придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем и за нормален метаболизам на железото. Витаминот А придонесува и во одржување на нормалната состојба на кожата и мукозните мембрани, кои претставуват механичка бариера при одбраната на организмот. Витаминот Д допринесува за нормално искористување на калциумот и фосфорот во организмот. Преку оваа функција, витаминот Д допринесува за одржување на нормална функција на мускулите, за правилна минерализација на коските и забите и за одржување на нормална концентрација на калциум во крвта. Витаминот Д е потребен за нормален раст и развој на коските кај децата. Најчести деформации при недостаток на витаминот Д се рахитис кај децата и остеомалација кај возрасните. И во двата случаи доаѓа до губење на минералите од коските, што резултира со скелетни деформитети.

  Употреба:
  Рибиното масло од црн дроб на бакалар се препорачува како додаток на исхраната за деца во фаза на растење и кај возрасни во случај на недостаток на витамините А и Д во исхраната, особено во пролет и зима.

  Начин на употреба:

  Деца (години) (ml) *Витамин А (%) *Витамин D3 (%)
  1 – 3 години 1 69 % 23 %
  4 – 6 години 1,5 83 % 35 %
  7 – 10 години 2 79 % 46 %
  11 – 14 години 2,5 86 % 58 %
  Возрасни 4 138 % 184 %

  * % од препорачано дневно внесување

  Предупредување: Да не се надминува препорачаната дневна доза. Бремени жени и доилки пред употреба да се консултираат со лекар. Додатокот на исхрана не треба да се користи како замена за разновидна храна. Производот не е наменет за лекување и/или дијагностицирање на болести Рибиното масло од црн дроб на бакалар е контраиндицирано кај хипервитаминоза А и Д, хиперкалцемија и кај преосетливост на некоја од состојките. Не се препорачува истовремена употреба со други препарати кои содржат витамин А и Д или калциум поради потенцијална опасност од адитивно дејство.

  Пакување: Стаклено шише со масло од 120 ml и шприц спакувани во каротнска кутија, стаклено шише со масло од 500 ml и 1000 ml.

  Прочитај повеќе

 • Рибино масло од црн дроб на бакалар (Јагода вкус)
  додаток на исхраната

  Состав: рибино масло од црн дроб на бакалар
  Останати состојки: арома Јагода

  Нутритивни вредности 1 ml 120 ml
  Витамин A 276.27 µg 33 152,4 µg
  Витамин D3 2.3 µg 276 µg
  Енергетска вредност 8.29 kcal/34.08 kJ 994,8 kcal/4089,6 kJ

  Дејство: Рибиното масло од црн дроб на бакалар е богат извор на витамини А и Д, како и на полинезаситени масни киселини. Витаминот А е структурна компонента на очниот пигмент родопсин и допринесува за одржување на нормален вид. Витаминот А придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем и за нормален метаболизам на железото. Витаминот А придонесува и во одржување на нормалната состојба на кожата и мукозните мембрани, кои претставуват механичка бариера при одбраната на организмот. Витаминот Д допринесува за нормално искористување на калциумот и фосфорот во организмот. Преку оваа функција, витаминот Д допринесува за одржување на нормална функција на мускулите, за правилна минерализација на коските и забите и за одржување на нормална концентрација на калциум во крвта. Витаминот Д е потребен за нормален раст и развој на коските кај децата. Најчести деформации при недостаток на витаминот Д се рахитис кај децата и остеомалација кај возрасните. И во двата случаи доаѓа до губење на минералите од коските, што резултира со скелетни деформитети.

  Употреба:
  Рибиното масло од црн дроб на бакалар се препорачува како додаток на исхраната за деца во фаза на растење и кај возрасни во случај на недостаток на витамините А и Д во исхраната, особено во пролет и зима.

  Начин на употреба:

  Деца (години) (ml) *Витамин А (%) *Витамин D3 (%)
  1 – 3 години 1 69 % 23 %
  4 – 6 години 1,5 83 % 35 %
  7 – 10 години 2 79 % 46 %
  11 – 14 години 2,5 86 % 58 %
  Возрасни 4 138 % 184 %

  * % од препорачано дневно внесување

  Предупредување: Да не се надминува препорачаната дневна доза. Бремени жени и доилки пред употреба да се консултираат со лекар. Додатокот на исхрана не треба да се користи како замена за разновидна храна. Производот не е наменет за лекување и/или дијагностицирање на болести Рибиното масло од црн дроб на бакалар е контраиндицирано кај хипервитаминоза А и Д, хиперкалцемија и кај преосетливост на некоја од состојките. Не се препорачува истовремена употреба со други препарати кои содржат витамин А и Д или калциум поради потенцијална опасност од адитивно дејство.

  Пакување: Стаклено шише со масло од 120 ml и шприц спакувани во каротнска кутија, стаклено шише со масло од 500 ml и 1000 ml.

  Прочитај повеќе

ФИТОФАРМ е фармацевтска и козметичка компанија со воспоставена репутација, која во рамките на деловното работење како клучен столб има индустриското производство и продажба на лекови, додатоци на храна, медицински помагала, хербални, козметички и галенички производи.

Контактирајте не

Следете не на Инстаграм

Следете не на Facebook

mk_MKMacedonian