NOSAL® капки за нос

НОСАЛ капките за нос и спреј се наменети за одржување на редовна хигиена на носната шуплина кај новороденчиња, деца и возрасни. Овој раствор се мие и ги чисти носните канали на физиолошки начин, со што се зголемува влажноста на носната слузница и се овозможува нормално и правилно дишење. НОСАЛ relieves the secretion and nasal discharge in case of nasal congestion and also, improves the air passage in upper respiratory tract.

Состав:
физиолошки раствор (0,9% раствор на натриум хлорид)

Начин на употреба:
NOSAL се препорачува за:

  • секојдневна хигиена на носот; особено погоден за бебиња, бремени жени и мајки кои дојат,
  • лица со благо преостанати дишни патишта, обична настинка предизвикана од вируси и алергиско кивање,
  • лица склони кон сушење од мукозата на респираторниот тракт и лица кои се претерано изложени на централно греење и минуваат долго време во климатизиран простор.

Пакување:  10ml

ФИТОФАРМ е фармацевтска и козметичка компанија со воспоставена репутација, која во рамките на деловното работење како клучен столб има индустриското производство и продажба на лекови, додатоци на храна, медицински помагала, хербални, козметички и галенички производи.

Контактирајте не

Следете не на Инстаграм

Следете не на Facebook

mk_MKMacedonian